Kocken Mikael och fiskaren Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla – från glödgrillad strömming och cajunkräftor till sashimi på öring till röding bakad i brynt smör och gäddqueneller i kräftsås.
Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut. Lär dig mer om att ta tillvara på svenska matfiskar, om deras ekologi, och vilka redskap och enkla handlag som behövs för god fiskelycka. Missa inte Mikaels alla grymma såser till fisk och Hubbes allra viktigaste tips för fisketuren!
Mikael Einarsson är krögare och kock på Chez Jolie i Stockholm. Han har lång erfarenhet från de klassiska köken. Hubbe Lemon är jägmästare på Järinge gård i Roslagen och är utbildad fiskeguide. Tillsammans har de tidigare gett ut Kocken & jägaren.
--------------------
”Allt som allt en bra kombo av fiskehandbok, fiskeskildring och fiskkokbok.”
BTJ